Vi tackar våra kunder för deras samarbete:

Kjetil Heitmann, Naturhytta AS

«Ecolaft levererar rejäla och vackra stugor i spö och loft med högkvalitativt hantverk. Riktknutarna är av traditionell, norsk typ och mycket väl utförda. Vi har hittills byggt tre stugor i samarbete med Ecolaft utan problem. Vi upplever företaget som en kvalitetsmedveten och lösningsorienterad partner som strävar efter att följa norska lagar och regler och norska standarder. De har duktiga och motiverade arbetare som levererar gediget och bra hantverk.”

Byggd i Nore och Uvdals kommun åt Rolf Pedersen
När vi bestämde oss för att bygga en stuga ville vi ha en leverantör som kunde uppfylla våra egna krav på en lösning och ge oss personlig service och uppföljning. Efter en noggrann utvärdering av flera relevanta företag föll valet på Ecolaft. Här möttes vi av kompetent och personlig service som var väldigt flexibel i förhållande till våra önskemål när det gällde stugans arkitektur och lösning. Faktum är att Ecolaft designade hytten precis efter våra önskemål och levererade kompletta, mycket professionella planlösningar för både exteriör och interiör. När det gällde materialval, färgkombinationer och standarder för golv, tak, fönster, dörrar mm var det inga problem att få leveransen anpassad efter våra önskemål. Vi hade en bra dialog och kontinuerligt informationsutbyte under hela bygg- och byggprocessen. Vi gjorde även ett besök på fabriken för att inspektera laftebyggnaden innan den demonterades och fraktades till Norge. Sammantaget är vi väldigt nöjda med Ecolaft som leverantör, och tyckte att vi byggt vår “drömstuga” med mycket bra kvalitet till ett rimligt pris. Därför har vi inga betänkligheter att rekommendera Ecolaft till andra hyttbyggare.

Jan Olav från Sjusjoen (Norge)

Ecolaft har byggt vår timmerstuga. Under hela byggprocessen har vi upplevt ett gott samarbete och kvaliteten på material och arbete har hållit hög klass. Stugan levererades i tid. De har utfört efterarbete så fort de blivit kontaktade. Vi är mycket nöjda med servicen och resultatet. Det är ett nöje att ge vår rekommendation av Ecolaft.

Rolf från Selbu (Norge)

Tack så mycket för en underbar stuga! Jag fick väldigt tidigt känslan av att ha fått kontakt med ett professionellt företag med lång erfarenhet av att bygga högkvalitativa timmerstugor. Detta intryck förstärktes genom den inledande designfasen där Ecolaft på ett mycket effektivt sätt gjorde de justeringar vi önskade utifrån deras Fjellhytte grundmodell. Designperioden var läglig enligt kontrakt och på stugtomten blev jag mycket imponerad av Ecolafts mycket effektiva och skickliga arbetslag. Tack igen för ett fantastiskt samarbete som bara förtjänar det bästa beröm!

 

Jan på Storstøllie i Aurdalsåsen vid Fagernes
Att bygga en stuga är ofta ett stort steg att ta för de flesta och för oss var det lite av ett bråttom beslut när vi fick möjligheten att köpa en fantastisk tomt på Storstøllie i Aurdalsåsen vid Fagernes. Ritade främst stugan själv och ville ha en timmerstuga. Efter att ha sökt på nätet hittade vi olika leverantörer som vi pratade med men landade på 3 olika där två var från Lettland och en från Estland. Priset och flexibiliteten för ECOLAFT gjorde att vi gjorde ett besök i fabriken och när vi såg engagemanget och kvaliteten på hantverket hos ECOLAFTs anställda var det inte svårt att välja, och det har vi inte ångrat för en dag sedan. Vi gjorde även ett besök på stugor som de hade levererat i Norge tidigare. Leveranstiden och byggprocessen gick enligt överenskommen tid och förändringar på vägen efter dialog med byggledaren präglades endast av en “lite” kulturskillnad, men lösbar när viljan finns. Ungefär ett år efter färdigställandet har de besökt och justerat olika pålar och kontrollerat förändringar i virke samt att ledningen har vi haft kontakt med regelbundet när vi har haft frågor. Vår erfarenhet är därför mycket positiv och även en leverantör som är relativt liten klarar av att leverera med den kvalitet som förväntas av de stora och att de dessutom ger den flexibilitet som ofta önskas. De flesta bygger en stuga för första gången och då är det inte lätt att få med allt i planeringsfasen. Nu njuter vi bara av denna underbara byggnad.

Jan och Eggedal, Norge
Vi hade kontakt med många leverantörer tidigt i planeringsfasen. Vi fick också erbjudanden från ett företag, men vi ville ha konkurrenskraftiga erbjudanden. Vi letade på nätet och hittade Eco Laft som vi kontaktade med våra ritningar och fick erbjudanden som definitivt var av intresse. Processen med ritningar och anpassningar gick väldigt smidigt. Kontraktsprocessen på grund av olika lagstiftning i de två länderna löstes till slut på ett bra sätt, Vi var lika “bra” på engelska båda parter så vi fick så småningom väldigt bra kontakt och med ömsesidig förståelse detta överträffade alla förväntningar. Vi var mycket imponerade av framstegen och Eco Laft levererade byggnaden färdig ca. 14 dagar före färdigställandedatum efter kontraktet. Servicen efter färdigställandet har varit imponerande. Eco Laft har duktiga och trevliga hantverkare som gör ett mycket bra jobb. De kommer i tid och levererar. Det är lite speciellt med timmerstugor där det är nästan kontinuerliga justeringar av dörrar på grund av att virke krymper och flyttar. Jag och min fru hyrde en mindre stuga med plats för 6 personer där vi bodde tillsammans med arbetarna från Eco Laft, eftersom vi samordnade alla entreprenader och utförde lite arbete på stugan själva. Till en början var detta ovanligt för arbetare i Lettland, men det gick bra och vi fick en vänlig ton mellan oss. Vi kan varmt rekommendera Eco Laft.

 

Vi har bara lagt till några av våra kunder, kontakta oss för andra platser ecolaft@inbox.lv